Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Vásárláskor

A baromfihús bizalmi termék, ezért fontos, hogy ismert, megbízható kereskedőtől vásároljunk, ott, ahol kedvező a tapasztalatunk, ahol ismerjük a forgalmazott termék eredetét. A bolt külleme, tisztasága, az áru tárolása, a higiéniai állapotok mind arra engednek következtetni, hogy biztosított a termék minőségének megóvása, s betartják az egészségügyi követelményeket.

Kerülni kell olyan termékek vásárlását, melyek engedély és ellenőrzés nélküli vágóhelyekről származnak, még akkor is, ha a beszerzési ár esetleg csábító. Az ellenőrzésre szánt időt ilyen esetben nem szabad sajnálni.

  • Fogyasztóként nem kell tovább aggódnunk azért, hogy nem ismerjük pontosan a baromfitermék származását és biztonságosságát. A Baromfi Terméktanács a fogyasztók biztonsága érdekében bevezetett egy olyan címkézési rendszert, amelynek segítségével a vásárló meggyőződhet arról, hogy ellenőrzött, biztonságos magyar terméket választott. Amely terméken tehát a BTT logóját látjuk, teljes mértékben biztosak lehetünk abban, hogy az magyar eredetű, megbízható és kiváló minőségű.
  • Vásárláskor fontos a termék frissességéről meggyőződni. Erre részben utalhat a húsok külleme, színe, szaga, továbbá a csomagoláson elhelyezett fogyasztói tájékoztatást szolgáló adatok. Az egyedi csomagolású élelmiszereknél ügyelni kell arra, hogy a csomagolás sértetlen legyen. A mélyhűtött termékeknél kerülni kell a fagyási sérült, elszíneződött, a felmelegedésre és újrafagyasztásra utaló jelek esetében az ilyen baromfihús megvételét.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat