Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

A magyar baromfiipar

Amit a magyar baromfi tenyésztésről tudni kell...

 

A világ baromfitartásában évek óta óriási mértékű fellendülés tapasztalható, a baromfitermékek egyre fontosabb szerepet töltenek be a Föld lakóinak élelmezésében. A fehérjében gazdag, zsírban szegény szárnyasokból egyre többet eszünk, az összes húsfogyasztáshoz viszonyítva kétévenként 1%-kal többet.

Magyarországon a 60-as években kezdődött el a hagyományos baromfi tenyésztés fejlesztése, a nemzetközi együttműködésbe való bekapcsolódás. A korszerű vágó-feldolgozó technológia átvételével a magyar baromfiipar meghatározó tényezővé vált mind a hazai mind a nemzetközi piacokon. Szakemberek szerint az ország Európai Uniós csatlakozásakor a magyar baromfiipar további ugrásszerű fejlődésre számíthat.

Miért sikeres a magyar baromfiipar?

  • A magyar baromfiipar sikerét elsősorban az biztosítja, hogy az összes baromfifaj termelése jelentős, és ezek iránt nemcsak belföldön, hanem külföldön is nagy a kereslet.
  • Korszerűsége mellett a magyar ipar hagyományőrző jellegét is megtartotta, hiszen a régóta külföldre szállított magyar termékek (libamáj, füstölt, pácolt libamell, különböző egyéb, márkázott termékek) ma is forgalomban vannak.
  • A magyar baromfi húsában közvetlenül a magyar kukoricán és más hazai takarmányon keresztül érvényesülő napfény, a magyar táj és vidék speciális zamata - még a legmodernebb technológiával gyártott termékeknél is - ízben az átlagosnál jóval gazdagabb ételek elkészítését eredményezi.
  • A magyar baromfiipar modern technológiája (vágás-feldolgozás) mellett további erőssége a biológiai alapok biztonságos előállítása, a kiváló genetikai alapanyag, a tenyésztés tradíciói az ország kedvező területi, földrajzi adottságainak birtokában.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat