Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Almás pulyka

Hozzávalók: 1 kg pulykamellfilé, 50 dkg szeletelt bacon, 4 nagy alma, 25 dkg füstölt sajt, 1 dl tejföl, só, zsiradék

A tepsit kikenjük a zsiradékkal, beletesszük a csíkokra vágott pulykamellet, megsózzuk, tetejére rakjuk a meghámozott alma szeleteket úgy, hogy teljesen befedjék a húst, ennek a tetejére a bacont, szintén úgy, hogy teljesen lefedje az almát, alufóliával lefedjük, és 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a pulykamell megpuhul. Vizet nem kell alá önteni, mert a hús és az alma is levet ereszt. Ha a pulykamell megpuhult, levesszük a fóliát, rátesszük a sajtot és a tejfölt, majd visszatesszük a sütőbe. Ha már megpirosodott a teteje, az ízek összeértek, akkor kivesszük, és tálalás előtt kockákra vágjuk. Köretnek krumplipüré illik hozzá. Nagyon kiadós!

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat