Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! SGS - ISO 50001:2018 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Csirkés sajtrolád

Hozzávalók: Fél sült csirke, 25 dkg reszelt sajt vegyesen: trappista, ementáli, parmezán stb. (minél többféle, annál jobb ízű lesz! 2 evőkanál marinált paradicsompaprika-saláta, 10 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál fokhagymasó, 1 púpozott teáskanál zselatinpor.

A sült csirkét kicsontozom és ledarálom, majd habosra keverem a vajjal, a juhtúróval, és ízesítem a fokhagymasóval. Hozzáadom a levétől lecsöpögtetett, nagyon apróra vágott paprikasalátát, majd a 2 evőkanál paprikalében feloldott, átszűrt zselatint. Jól elkeverem. A reszelt sajtot teflonedényben, állandó keverés közben nyúlósra olvasztom, ezután egy nagy alufólialapon vékonyra nyújtom (mint a tésztát szokás). A "sajttésztára" felkenem a húsos-paprikás tölteléket, és az alufólia segítségével szorosan feltekerem (mint a rétest). Két végét kissé összenyomom, majd az alufóliába szorosan becsomagolom és a hűtőszekrényben egy napig dermesztem. Tálalás előtt felszeletelem és tálra téve feldíszítem. Nagyon finom, gusztusos kínálni való.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat