Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Mexikói csirke

Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 15 dkg főtt, sötétvörös (barna) bab, 10 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 3 evőkanál marinált paprikakocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál currypor, 1 barabka száraz cseresznyepaprika, (aki nem szereti hagyja el, 1 doboz csemege morzsolt kukoricakonzerv, késhegynyi római kömény, (vagy vagy egyszeri köménymag, ízlés szerit só és törött bors.

Nagy serpenyőben az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a köménymagot és az apróra vágott csirkemellet. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. Helyére szórjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, amit üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, majd ráöntjük a kukoricát (levével együtt). A serpenyőbe visszatesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a főtt babot és a paprikakockákat, végül annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Belekeverjük a curryt, a borsot, és 1 teáskanálnyi sóval ízesítjük. óvatosan összekeverjük, majd az edényt befedjük. Felforralva, kis lángon, keverés nélkül 25 percig főzzük. Ezután a lángról lehúzzuk, de a fedőt rajtahagyva legalább 20 percig saját gőzében hagyjuk állni.

Tálalás előtt óvatosan, villával felkeverjük.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat