Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Palacsintatekercs frank módra

Hozzávalók: 12 db sós, töltetlen palacsinta, 25 dkg csirkemáj, 1 birsalma (vagy más savanyú alma 1 tojás, 1 evőkanál sűrű tejföl, 1 evőkanál konyak, 5 dkg reszelt márványsajt, 1 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pástétomfűszer, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

A csirkemájat forrásban lévő vízbe dobom és főzöm, amíg meg nem fehéredik. Ezután a léből kiveszem, lecsöpögtetem és ha kihűlt, a meghámozott, kicsumázott birsalmával együtt almareszelőn lereszelem. Az almareszeléket a májas vízbe dobom és egy percig forralom, majd szűrőben lecsöpögtetem. A vöröshagymát tisztítás után fokhagymaprésen átnyomkodom vagy lereszelem. A tojássárgát sóval, csöpp cukorral, a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával jól kikeverem, majd hozzáadom a konyakot, a tejfölt, a reszelt csirkemájat, a birsalmát és a reszelt márványsajtot. Ezután óvatosan beledolgozom a tojásfehérjéből vert kemény habot. A palacsintákat a májas töltelékkel egyenként megkenem és szorosan felcsavarom. A vajjal kikenek egy hosszúkás tűzálló tálat, és a palacsintákat hosszában egymás mellé teszem. Lefedve, előmelegített, forró sütőben 20 percig sütöm, majd ha kihűlt, hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül dermesztem. Tálalás előtt salátával kibélelek egy nagy tálat, és a 3 centis darabokra vágott palacsintákat azon elhelyezem. Mindegyikbe beleszúrok egy-egy ropirudacskát, és majonézes salátát vagy tartármártást kínálok mellé.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat