Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Pulyka húsleves töltelékkel

Hozzávalók: 2 pulykanyak, 2 pulykaszárny, 5 db sárgarépa, 2 db petrezselyem gyökér, 1 csomó petrezselyem, fél karalábé, 1 cikk zeller, 1 kisebb karfiol, 1 cikk kelkáposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 db burgonya, só, szemes bors, A töltelékhez: 3-5 száraz zsemle (kenyér is jó), 1-2 tojás, 1 csomó petrezselyem, 1 dl tej, só, bors

A húst megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felfőtt, a keletkezett habot szűrőkanállal leszedjük, majd beletesszük a megtisztított sárgarépát, petrezselyem gyökeret, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, fokhagymát, borsot és sózzuk (aki szereti, húsleveskockát is tehet bele ízesítőnek). Kb. 1 óra múlva tesszük hozzá a karfiolt és a kelkáposztát. Az elfőtt vizet pótoljuk (újra sózzuk, delikátozzuk ... ki mit szeret). Mielőtt a leves teljesen elkészülne főzhetünk bele egészben burgonyát.

Töltelék

A száraz zsemléket (kenyeret) az 1 dl tejjel elkevert vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk. Hozzáadjuk a tojást (amennyit felvesz, ne legyen túl laza, mert folyós marad a belseje! a felaprított petrezselyemzöldet, sót (delikátot borsot. Az egészet összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva delikátos, (húsleveskockás) bő vízben megfőzzük. Szeletelve tálaljuk a főtt hús mellé, vagy a levesbe. Akinek van otthon csirke, vagy pulykamáj azt is tehet bele egy kis darabot (apróra vágva).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat