Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Rakott csirkepástétom (8-10 személyre)

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szívvel együtt 50 dkg csirkemell, 25 dkg szalonna, 2 tojás, 1/2 dl tejszín, 2 teáskanál konyak, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só.

A csirkemájakat a szívekkel együtt forrásban lévő vízbe dobom és addig forralom, amíg megfehéredik. Ezután leszűröm és hagyom hűlni. Közben a csirkemelleket kicsontozom és lapjában nagyon vékony szeletekre vágom. A füstölt szalonnát nagy, hajszálvékony szeletekre vagdalom. A kihűlt májat húsdarálón kétszer áthajtom, majd összekeverem a tojások sárgáival, a konyakkal, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Végül hozzáteszem a tojások fehérjéből vert kemény habot. Kerek tűzálló tál alját és oldalát kibélelem a vékonyra vágott füstölt szalonna szeletekkel, majd vékony májkrémes réteget kenek rá. Ezt betakarom a megsózott csirkemell-szeletekkel, és beborítom kevés füstölt szalonnával. Erre újabb májréteg és csirkemell kerül, végül a maradék füstölt szalonnával úgy takarom le, hogy az alatta lévő rétegből semmi se látsszon ki. Egy nagy tepsibe kétujjnyi vizet töltök, ezt beállítom az előmelegített, forró sütőbe. Amikor a víz már gyöngyözik, a vízzel telt tepsibe teszem a májjal töltött tűzálló tálat, és közepes lángon, jó egy órán keresztül gőzölöm az ételt. Ha a beleszúrt hurkapálcára nem ragad a massza, akkor van készen. Ezután hagyom kihűlni, majd befedem és felhasználásig hűtőszekrényben tartom. 3-4 napig eláll. Fogyasztás előtt salátával bélelt tálra borítom. (Ha az oldalát késsel ellazítom, viszonylag könnyen kijön a formából.) Éles késsel felszeletelem, mint a tortát szokás. Rendkívül szép és finom kínálni való.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat