Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Töltött csirkés alma

Hozzávalók: 8 szép, nagy, egyforma, piros alma, 2 főtt vagy sült csirkemell, 1 dl majonéz, 10 dkg reszelt márványsajt, 1 kis fej vöröshagyma, 1/2 citrom leve, ízlés szerint só.

A kicsontozott csirkemellet ledarálom vagy nagyon apróra vágom. Hozzáteszem a majonézt, a reszelt sajtot és a megtisztított, lereszelt vöröshagymát. Alaposan összedolgozom és felhasználásig hűtőszekrényben tartom. Az almákat megmosom, letörülgetem, de nem hámozom meg. Tetejükről levágok egy "kalapot", majd kicsumázom. Annyi almahúst vájok ki belőlük, hogy csak egy cm-es faluk maradjon. 3 dl vizet forralok, belecsavarom a citromlevet és a kivájt almákat meg az almaforgácsot beleteszem. Felforralom, majd leszűröm. Ha az alma szárazra szikkadt, a forgácsokat nagyon apróra vágva belekeverem a majonézes-sajtos krémbe. Szép, nagy üvegtálra egymás mellé ültetem a kivájt almákat, púposra töltöm a krémet, majd visszaillesztem az almák "kalapját". Hűtőszekrénybe teszem. Jól lehűtve kínálom. Nagy paradicsomokat vagy kimagvalt fél őszibarackokat is ily módon megtöltök a csirkekrémmel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat