Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

2,9 százalékra csökkent az infláció az euróövezetben

2023. november 20., 09:33

Októberben az előzetesen közöltnek megfelelően mérséklődött az éves infláció az euróövezetben - közölte végleges adatként az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Az euróövezetben a szeptemberi 4,3 százalékról 2,9 százalékra, 2021 júliusa óta a legalacsonyabb szintre lassult az éves infláció októberben. Az energiaárak csökkenése októberben 11,2 százalékra gyorsult a szeptemberi 4,6 százalék esés után.

Októberben a legnagyobb mértékben az élelmiszerek, alkoholos italok és dohánytermékek ára emelkedett, 7,4 százalékkal, a szeptemberi 8,8 százalékos növekedést követően. A szolgáltatások ára is lassuló ütemben, 4,6 százalékkal emelkedett a szeptemberi 4,7 százalék után. Az előző havihoz képest októberben 0,1 százalékkal nőttek az árak az euróövezetben, miután szeptemberben 0,3 százalékos emelkedést jegyeztek fel.

Az energia, élelmiszer, alkohol és dohánytermékek árai nélkül számított éves maginfláció 4,2 százalékra mérséklődött a szeptemberi 4,5 százalék után. A havi maginfláció a szeptemberivel megegyező, 0,2 százalék volt októberben. Az Eurostat közlése szerint az Európai Unióban az éves infláció októberben 3,6 százalékra lassult a szeptemberi 4,9 százalékról.

 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat