A fenntartható élelmiszer-termelésre koncentrálnak
2018. július 2., 23:57
Az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága és az unió soros elnökségét betöltő osztrák kormány közös kezdeményezése az egészséges és fenntartható élelmiszer-rendszerek bevált gyakorlatait gyűjti és szorgalmazza azok elterjedését.
A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat gyakorlati példájával, amely hozzájárul az egészséges és fenntartható élelmiszer-rendszerhez és nagy hangsúlyt fektet a különböző ágazatok együttműködésére (pl. mezőgazdaság, egészségügy, marketing), demonstrálja a változás és az innováció lehetőségeit, valamint támogatja az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak és a WHO nem fertőző betegségek visszaszorítására irányuló céljainak elérését. A benyújtási határidő 2018. augusztus 31.
A legjobbnak minősített gyakorlatokat az osztrák elnökség 2018. november 22. és 23. között megrendezésre kerülő „People’s food – People’s health. Towards healthy and sustainable European Food Systems” című bécsi konferenciáján mutatják be.