Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

A gazdáknak is érdekük a környezet fenntartása

2017. május 9., 13:21

Az élelmiszereket előállító gazdálkodó a leginkább érdekelt abban, hogy a mezőgazdasági termelés környezeti hátterét, a természeti erőforrásokat megőrizze, és a következő generációk számára fenntartsa – jelentette ki Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy nemzetközi tanácskozáson.

Feldman Zsolt a környezeti fenntarthatóság és az agrárgazdasági kilátások összefüggéseit taglaló konferenciát megnyitva kiemelte, a fenntarthatóság nem csak a gazdálkodó önérdeke, hanem a társadalomé is, mivel az erőforrásokkal való takarékos gazdálkodás más gazdasági ágazatokat is érint. "A beruházások, az innováció és az ezekhez szükséges szaktudás révén lehet a versenyképességet és a fenntarthatóságot összhangba hozni" - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A különböző európai uniós környezeti szabályozó politikák alapvetően befolyásolják a mezőgazdasági termelés folyamatait, és a Közös Agrárpolitika (KAP) is komoly eszközöket vonultat fel a természeti erőforrások megőrzése érdekében. Feldman Zsolt példaként említette, hogy egy nitrátérzékeny területen a mezőgazdasági termelőnek más tápanyag-pótlási tevékenységet kell folytatnia, mint egy nem nitrátérzékeny területen. De az öntözési lehetőségek is nagyban függnek az adott területen lévő felszíni és felszín alatti vízkészletek állapotától. Mindez pedig nagyban befolyásolja a termelők gazdálkodását, a gazdaságok versenyképességét - mutatott rá.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat