Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

A gazdálkodók is demonstrációba kezdtek a lengyel-ukrán határnál

2023. november 27., 09:48

Több mint harminc kilométeres sorban vesztegeltek a kamionok a dél-lengyelországi Medyka-Sehinyi lengyel-ukrán határátkelőnél, ahol a lengyel földművesek tiltakozó forgalomlassító akcióba kezdtek. Ezzel a lengyel fuvarozók mellett már a gazdák is akadályozzák a forgalmat a lengyel-ukrán határon.

A tiltakozók egyebek mellett a kukorica felvásárlásához nyújtott támogatások növelését, valamint a mezőgazdasági adó szinten tartását követelik. A tüntetés szervezői bejelentették: akciójukat január elejéig folytatják, addig óránként csak két teherautót engednek a határátkelőhöz. Nem akadályozzák viszont a személygépkocsik és a buszok forgalmát, valamint nem akadályozzák az Ukrajnának szánt humanitárius segély és katonai felszerelés átszállítását.

Már november elejétől már az ukrán határon tüntetnek a lengyel fuvarozók, egyebek között a Dorohusk-Rava Ruska, Hrebenne-Jahotyin, valamint Korczowa-Krakovec határátkelőkön akadályozzák a kamionforgalmat.

A fuvarozók a szállítmányozási engedélyek rendszerének visszaállítását követelik az ukrán fuvarozó cégek számára. A rendszert az ukrajnai háború kezdete után az európai uniós intézkedések keretében függesztették fel. Szorgalmazzák továbbá az ukrajnai háború kitörése után Lengyelországban regisztrált ukrán fuvarozó cégek ellenőrzését, működési engedélyeik visszavonását. Azt is követelik, hogy az ukrán fél szüntesse be elektronikus kiléptetőrendszerét, amely megnehezíti a lengyel kamionosok hazatérését Ukrajnából.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat