Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

A gazdaság helyreállítását ösztönözné kereskedelempolitikájával az EU

2021. február 19., 10:25

Az Európai Unió következő évekre vonatkozó kereskedelmi politikája a zöld és digitális átalakulás támogatása révén hozzájárul a gazdasági helyreállításhoz - ismertette az Európai Bizottság által elfogadott friss startégiát Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság emberközpontú gazdaságért és a kereskedelmi kérdésekért felelős ügyvezető alelnöke.

A brüsszeli testület a fenntarthatóságot helyezi új kereskedelmi stratégiájának középpontjába, a kiemelt intézkedések erőteljesebb globális kereskedelmi szabályok kialakítására és az EU gazdasági helyreállításának elősegítésére összpontosítanak. A globális kihívások új uniós kereskedelempolitikai stratégiát igényelnek. Nyitott, szabályokon alapuló kereskedelemre van szükség a koronavírus-járványt követő növekedés és a munkahelyteremtés helyreállításához - hangoztatta a bizottság ügyvezető alelnöke.

A bemutatott stratégia prioritásként kezeli a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) reformját, ideértve a kereskedelemmel és az éghajlattal kapcsolatos globális kötelezettségvállalásokat, a digitális kereskedelemre vonatkozó új szabályokat, a versenytorzulások kezelését célzó szabályok megerősítését, valamint a kötelező érvényű vitarendezésre vonatkozó WTO-rendszer helyreállítását. Meg kívánja erősíteni a kereskedelemnek a digitális átállás támogatásában és az éghajlatvédelmi átállásban betöltött szerepét. Hozzá kíván járulni az európai zöld megállapodás céljainak megvalósításához, illetve fel kívánja számolni a digitális gazdaságot korlátozó indokolatlan kereskedelmi akadályokat annak érdekében, hogy kiaknázhassa a digitális technológiák nyújtotta előnyöket a kereskedelemben.

Valdis Dombrovskis hangsúlyozta, az EU szigorúbb és határozottabb fellépést fog tanúsítani kereskedelmi megállapodásainak végrehajtása és érvényesítése terén. Fel fog lépni a tisztességtelen kereskedelemmel szemben és kezelni kívánja a fenntarthatósággal kapcsolatos aggályokat. Az EU a tervek szerint fokozza arra irányuló erőfeszítéseit, hogy az általa kötött megállapodásokban kialkudott előnyök ténylegesen elérjék az uniós munkavállalókat, mezőgazdasági termelőket és polgárokat.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat