A jó gasztronómiához minőségi alapanyagok kellenek
2018. február 9., 09:09
Egy ország gasztronómiája csak akkor lehet jó, ha az alapanyagokat az agrárium folyamatosan és jó minőségben tudja biztosítani - hangsúlyozta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.
A jó gasztronómiához Magyarországnak megvannak a földrajzi adottságai, az egyéb feltételeken azonban még javítani kell – jelentette ki Nagy István, a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás megnyitóján. Elengedhetetlennek nevezte például a szaktudás bővítését, a kreativitás és az innováció szélesebb körű alkalmazását.
A következő években egyre nagyobb szerepet kapnak az egészséges, helyben termelt, természetes alapanyagokból készülő ételek. Erre kell felkészülnie a nyersanyagokat előállító mezőgazdaságnak is. Az államtitkár szerint szemléletváltásra van szükség, amelynek középpontjában a minőségi termelésnek, a környezettudatosságnak és az élelmiszerbiztonságnak kell állnia.