Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

A kiváló minőségű élelmiszer-előállítás a cél

2016. szeptember 8., 09:39

A kormány és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) célkitűzése az, hogy a magyar családok asztalára kiváló minőségű egészséges élelmiszerek kerüljenek minden nap – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Coop rallyt beharangozó tájékoztatón.

A Coop csoport törekvése ezzel a célkitűzéssel egybeesik, ezért is támogatja a szaktárca évek óta a Coop rallyt - mondta Fazekas Sándor. A rendezvény népszerűsíteni kívánja a minőségi magyar élelmiszereket, valamint gyártóikat is meg szeretné ismertetni a szélesebb nyilvánossággal.

A miniszter emlékeztetett: széles körű társadalmi és szakmai vitára bocsátotta az agrártárca Magyarország élelmiszergazdasági stratégiai programját, amely 2050-ig kívánná megszabni a fejlesztési irányokat. A cselekvési terv fontos célkitűzése, hogy az élelmiszergazdaság teljesítménye a magyar gazdaságon belül érje el a 25 százalékot, exportjának értéke 20 milliárd euróra nőjön a tavalyi 8 milliárdról, a főállású foglalkoztatottak száma pedig 750 ezer legyen. Mindez a magyar élelmiszergazdaság versenyképességének növelését célozza.

Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerint a kormány és a szaktárca egyaránt elkötelezett az élelmiszergazdaságban tevékenykedő, a szabályokat szem előtt tartó és azokat alkalmazó termelők és vállalkozások mellett. Fontosnak tartotta az élelmiszer-védjegyek rendszerezését is, ezek ugyanis nemcsak a termék piaci ismertségét növelik, hanem a fogyasztót is segítik a minőségi áru kiválasztásában.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat