A kkv-kra fókuszálnak az élelmiszeriparban
2016. február 22., 10:18
Kiemelten fontosnak tartja a kormány a kis- és a közepes vállalkozások támogatását – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Fontosnak tartják, hogy a családi húsüzemnek fenntartsák az adott térségre jellemző ízeket és gasztronómiát.
Egy kis-, illetve közepes méretű családi vállalkozás is eredményesen tud boldogulni a magyar vidéken – fogalmazott az MTI szerint Fazekas Sándor egy noszvaji üzemavatón. Fontos, hogy a családi húsüzemek fenn tudják tartani az adott tájra jellemző ízeket, a gasztronómiát.
A miniszter szerint az élelmiszeripari feldolgozást segítik azok a pályázatok, amelyekből hatékony, minőségi kézműves élelmiszerek előállítására alkalmas berendezéseket, eszközöket lehet vásárolni. Az energiahatékonysági pályázatok pedig a lehető leggazdaságosabb termelés feltételeit hivatottak biztosítani.