A koronavírus-járvány fokozta az agrárium megbecsültségét
2021. június 11., 09:38
A koronavírus-járvány idején tovább erősödött a magyar agrárium társadalmi elismertsége - jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára.
A pandémia mindenkiben megerősítette, mennyire fontos, hogy biztonságos és megfelelő mennyiségű élelmiszer kerüljön magyar fogyasztók asztalára és az exportpiacokra – vélekedett Farkas Sándor. Az agrárkormányzat egyik alapvető feladata, hogy hosszú távon biztonságos, kiszámítható környezetet biztosítson az ágazat szereplőinek, a vidéken élőknek.
Farkas Sándor szerint tavaly és idei, a közeljövőben megjelenő pályázatok megteremtik annak lehetőségét, hogy a magyar agrárium 20-25 millió embernek tudjon biztonságos élelmiszert előállítani, figyelembe véve a korszerű táplálkozástudományi igényeket is. A minisztérium célja az is, hogy sokkal szorosabb kapcsolat alakuljon ki az alapanyagokat előállítók és a feldolgozóipar között, mert e kettő csak együtt működhet hosszú távon biztonságosan és eredményesen.