A magyar gasztronómiának kedvez a jó hazai alapanyag
2018. október 2., 09:26
A megújuló magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag - mondta Nagy István agrárminiszter egy budapesti konferencián.
Az Agrárminisztérium munkája a vasvillától az ezüstvilláig, azaz a termőföldtől az asztalig tart – fogalmazott Nagy István. Szerinte a siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerte, hogy a magyar alapanyagnál jobbat nem tud találni. A magyar kiváló minőségű alapanyagokra újraépítve a munkát, a siker garantált - mondta a miniszter.
Nagy István az MTI szerint kifejtette: kiváló alapanyag nélkül nincs jól működő termelői piac, sikeres kistermelő, ahogy nincsen minőségi étel sem. Az élelmiszer, a termőföldtől az asztalig magán viseli mindazt az értéket, amelyet az élelmiszerlánc szereplői hozzátesznek. "Fontos ezért, hogy mit teszünk a területért, hogyan segítjük a termelőket, támogatjuk azokat, akik kiváló minőségű termékek előállításán és azok felhasználásával dolgoznak" – fogalmazott a miniszter.