Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

A magyar termékek nyertek a járvány miatti válságon

2021. június 8., 14:18

A magyar termékek megerősödve kerültek ki a válságból, nőtt a népszerűségük a járvány idején a Magyar Termék Nonprofit Kft. felmérése szerint. A megkérdezettek 32,2 százaléka több magyar terméket vásárolt a járvány alatt, mint korábban.

Az ismertetett adatok szerint a megkérdezettek 32,2 százaléka több magyar terméket vásárolt a járvány alatt, mint korábban - közölte a szervezet online sajtótájékoztatóján Benedek Eszter ügyvezető. Korcsoport szerinti bontásban legmagasabb arányt, 43,8 százalékot a 18-29 évesek körében mérték. Azonos tulajdonság és ár esetén a válaszadók 80,6 százaléka részesíti előnyben a magyar terméket a külföldivel szemben. A vásárlók 36,6 százaléka 10 százalékkal többet is fizet egy termékért, ha az Magyarországon készült, és 44 százalékra nő az arányuk, ha védjegy is igazolja a belföldi származást.

Benedek Eszter a válság miatt fontosnak nevezte, hogy a magyar termékek egyre népszerűbbek, és üdvözölte azt is, hogy a fiatal felnőttek különösen nyitottak a belföldi termékek iránt. A visszajelzésekből az is kiderül, hogy a vásárlók negyede nem tudja megkülönböztetni a magyar árut a külfölditől, de - mint mondta - a csomagoláson feltüntetett védjegy ezen sokat segít. A megkérdezettek 84,2 százaléka említette az eredetmeghatározás segítőjeként a védjegyeket, amelyek közül a felmérés szerint a Magyar Termék védjegyrendszer a legismertebb.

Az ügyvezető a felméréshez hozzáfűzte, hogy a magyar termékek népszerűsége nem csökkent azután sem, hogy a válság nehezéből az ország kilábalt. Az augusztusra meghirdetett magyar termékek hónapja című kezdeményezésük iránt már most több áruházlánc érdeklődik, és a Magyar Termék Nonprofit Kft. arra is számít, hogy a Magyar Termék védjegyhasználók száma idén meghaladhatja a kétszázat. Csatlakozni nemcsak élelmiszergyártók tudnak, de a védjegyet használók nagy része úgynevezett gyorsan forgó piaci termékeket állít elő, többnyire élelmiszereket.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat