Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

A Mercosur-megállapodás miatt is összefognak a V4-es agrárkamarák

2019. november 27., 09:42

Több EU-szabályozás átalakítását, és a termelők számára kedvező uniós agrárpolitika fenntartását sürgették legutóbbi lengyelországi találkozójukon a visegrádi államok agrárkamarái - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI-vel. Az ülés résztvevői elemezték az agrár-élelmiszeri piacok helyzetét, foglalkoztak az uniós Közös agrárpolitika (Kap) reformjával, és a többoldalú kereskedelmi megállapodásokkal.

A V4-ek agrárkamarái szorgalmazták az EU kereskedelmi megállapodásaiban felmerülő ellentmondások megszüntetését. Ezzel kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy az integrált növényvédelmi gyakorlatokat és magas szintű állatjólétet nem csak az uniós gazdálkodókon kell számon kérni, hanem a dél-amerikai közös piac (Mercosur) országain is.

Az agrárkamarák 2020 után is erős, megfelelően finanszírozott uniós agrárpolitikát akarnak a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés és a vidéki térségek fenntartható fejlődése érdekében. A Kap-nak hozzá kell járulnia a környezetvédelemhez és éghajlat-politikához, a mezőgazdaság digitalizációjához, az élelmiszerbiztonság és a versenyképesség erősítéséhez is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat