Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

A mezőgazdaság is kiemelt téma lesz a magyar uniós elnökség ideje alatt

2024. május 13., 08:06

A versenyképesség, a mezőgazdaság és a demográfia kérdésköre kiemelten fontos lesz Magyarország soros uniós elnöksége során - mondta Raisz Anikó , az Energiaügyi Minisztérium államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén.

Raisz Anikó szerint az elnökség ideje alatt nem a magyar érdekeket kell "tűzön-vízen" átvinni, hanem a közösség nevében kell megtalálni a megfelelő kompromisszumokat. A feladat nem egyszerű, mivel az európai uniós választások után, egy köztes időszakban látja el Magyarország az elnökséget, az Európai Parlament felállása ugyanis szeptemberre, a bizottság létrejötte pedig év vége felé várható.

A magyar prioritások között szerepel a versenyképesség megőrzésének témája, ugyanis egész Európa szempontjából stratégiai jelentőségű, hogy a zöld átállás, valamint a körforgásos gazdaságra való átállás erősödést hozzon, ne gyengülést. A mezőgazdasággal is kiemelten foglalkozik majd a magyar elnökség, a fenntartható mezőgazdaság eszközeinek megtalálása továbbra is feladat, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy az egyes államok kihívásai egészen mások.

A demográfiai kérdéssel általánosságban szeretnének foglalkozni, és fenntartani a téma iránt az érdeklődést. Nagy nemzetközi konferenciák is lesznek a második félévben, ezeken Magyarország képviselheti majd az uniós álláspontot. A cél az, hogy az EU Környezetvédelmi Tanácsában a lehető legnagyobb előrehaladást érjék el a lehető legtöbb nyitott kérdésben - emelte ki. az államtitkár.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat