Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

A mezőgazdaságban is új lehetőséget nyújthatnak az afrikai országok

2021. október 27., 09:56

Magyarország az elmúlt években törekedett arra, hogy fejlessze az együttműködést az afrikai országokkal is. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Afrika a jövő kontinense.

A külügyminiszter a napokban kilenc afrikai ország külügyminiszterével tárgyalt Ruanda fővárosában, ezek közül Gambiával még soha nem volt külügyminiszteri találkozó, Kamerun esetében 14, a Dél-afrikai Köztársaság esetében 21, Zambia esetében pedig csaknem 40 év telt el a legutóbbi kétoldalú tárgyalás óta.

Libériával most megállapodást írtak alá arról, hogy Magyarország évente húsz ösztöndíjas helyet biztosít számukra, ezzel Libéria lett a huszadik afrikai ország, ahonnan hallgatókat fogadnak a magyar egyetemek. Sierra Leonéval a hallgatói létszám 50-re emeléséről állapodtak meg, ezzel 1385-re nő az afrikai ösztöndíjasok száma Magyarországon. A Dél-afrikai Köztársasággal idén eddig 68 százalékkal nőtt a kereskedelmi forgalom, így az Eximbank hitelkeretét 500 millió dollárra növelték. Angola számára jelenleg is egy magyar vállalat gyártja a biometrikus útleveleket, az ösztöndíjas helyeket tekintve pedig az 50 helyre közel 550 angolai diák jelentkezett.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy Magyarország konzulátust nyitott Zambiában "és egy magyar mezőgazdasági cég lett az ország északi részének egyik legnagyobb munkaadója". Gambiában megkezdődött a magyar vetőmagok terjesztése és Mozambik is számít a magyar technológiára a mezőgazdaság modernizálásában, ahogy Kamerunból is érkeznek a mezőgazdasági tudományokat tanuló hallgatók Magyarországra - sorolta az eredményeket bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat