Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

A Nébih is tagja a Mesterséges Intelligencia Koalíciónak

2021. február 22., 09:59

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. A hivatalnál már jelenleg is meglévő nagy mennyiségű információ lehetővé teszi a hatékony részvételt a közös ágazati adattér létrehozásában.

A Nébih közleménye szerint a mesterséges intelligencia (MI) sikerének alapköve a szakértők, illetve egyéb piaci, kormányzati szereplők megfelelően motivált, összeghangolt működése, így a Mesterséges Intelligencia Koalíció által biztosított szakmai és konzultációs fórum lehetőséget teremt a szorosabb partneri kapcsolatok kialakításához. A koalícióhoz csatlakozással a Nébih hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország az EU legsikeresebb tagországaihoz sorolható nemzetté váljon az IT technológia rohamos fejlődésének világában.

A platform lehetőséget biztosít a Mesterséges Intelligencia Koalícióban résztvevő állami, piaci és egyéb szereplőknek, hogy közösen határozzák meg, alakítsák ki azokat a fejlődési irányokat, és lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a digitalizációs törekvések érvényre juttatásához.

Az MI Koalíció közel 300 tagszervezetet, több mint ezer szakértőt tudhat tagjai között, akik 6 munkacsoportban dolgoznak, a szervezet folyamatosan bővül. A koalíció elnöksége a tagszervezetek képviselői előtt fél évente plenáris ülésen értékeli a megelőző időszak eredményeit, illetve kijelöli a középtávú feladatokat.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat