Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

A román agrárpiacon terjeszkedik a cseh Agrofert Csoport

2024. május 13., 08:04

Romániai céget vásárol fel Andrej Babis, volt cseh miniszterelnök vállalata - írja az economedia.ro.

Az akvizíciót, amelynek során az Agrofert megszerzi az East Grain SRL többségi részvénycsomagját, jóváhagyta az Európai Bizottság. Az Agrofert részben tőkeemelés által lesz a 65 százalékos részvénycsomag birtokosa. "Ez az elmúlt év legfontosabb külföldi befektetése a romániai agrárüzletágban" - idézi az economedia.ro az East Grain közleményét.

A 2007-ben alapított, kolozsvári székhelyű East Grain SRL fő tevékenysége a gabonával és az olajos magvakkal folytatott kereskedelem, de raktározással és logisztikai szolgáltatásokkal is foglalkozik.

"Az Agrofert beruházása az East Grain dinamikáján alapul, melynek a forgalma az elmúlt 5 évben átlagosan 22,5 százalékkal nőtt" - közölte a kolozsvári cég. Az East Grain árbevétele egy évtized alatt több mint a tízszeresére nőtt, a 2013-as 64 millió lejről (4,99 milliárd forint) a 2022-es 714 millió lejre (55,73 milliárd forint).

A cseh Agrofert Közép-Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalata, műtrágyagyártással is foglalkozik. A cégnek Csehországon kívül Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában vannak érdekeltségei. Az East Grain SRL magyar tulajdonban van, többségi részvényesei az East Consulting és az IKB Capital Invest.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat