A tojás az egyik legkedveltebb élelmiszer
2015. október 21., 13:12
A tojás ma az egyik legkedveltebb élelmiszernek és az egyik leggyakrabban fogyasztott baromfiterméknek számít – hangsúlyozta Szakály Zoltán, a Debreceni Egyetem intézetvezetője a Tojás Világnapja alkalmából megtartott debreceni szakmai konferencián.
„A tojás finom és ízletes”, „sokoldalúan felhasználható” és „tápláló és egészséges” – ez a leggyakrabban hangoztatott vélemény a fogyasztók körében – állapította meg előadásában Szakály Zoltán.
A kedvező megítélést jelzi, hogy tulajdonságaikban megegyező, két termék közül a fogyasztók 92 százaléka hajlandó lenne-e a magyart megvásárolni az importtal szemben, ha a fogyasztói ár azonos lenne. 50 százalékuk akkor is a magyar tojásokat venné meg, ha azok többe kerülnének, 42 százalékuk pedig a védjegyes származási tanúsítást is fontosnak tartaná.
A teljes előadás itt tekinthető meg.