A tojás és a baromfihús a legolcsóbb fehérjeforrás - A BTT titkára a Mokkában
2014. szeptember 26., 15:02
A baromfihús és a tojás számít ma Magyarországon a legolcsóbb teljes értékű fehérjeforrásnak - hangsúlyozta Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács (BTT) mezőgazdasági titkára a TV2 Mokka cím műsorában. A baromfihús ma nálunk a legnépszerűbb élelmiszerek közé tartozik.
A baromfihúsnak és a tojásnak sok felhasználási és fogyasztási formáját ismerjük - hangzott el a műsorban, amely a következő linkre kattintva tekinthető meg. Kedvező élettani hatásuk miatt rendkívül változatos étrend állítható össze belőlük.
Magyarországon sokáig a sertéshús volt a legkedveltebb, de az utóbbi években jelentősen megnőtt a baromfihús iránti kereslet és már át is vette a vezetést a sertéshústól. Ebben az árnak is nagy szerepe van, ugyanis a baromfi termékek - köztük elsősorban a tojás - továbbra is a legolcsóbb fehérjeforrások közé tartoznak. Magyarországon évente mintegy harmincegy kilogramm baromfihúst fogyasztanak az emberek fejenként.