A tojás magas tápértékű, egészséges élelmiszer
2014. november 13., 11:07
Ma már széles körben elismerik a tudományos szakértők, hogy a tojás magas tápértékű, egészséges élelmiszer - hangoztatta Horn Péter akadémikus a Tojás Világnapja alkalmából tartott, közelmúltbeli konferencián. A tojást kis túlzással energia-, fehérje-, ásványianyag- és vitaminbombának is lehet nevezni.
Az 1960-as évektől méltatlanul tették "tiltólistára" a tojást, de táplálkozásban betöltött pozícióját mára sikerült rehabilitálni. Az utóbbi időben számos ország hivatalos egészségügyi és táplákozástudományi csúcsintézménye egyértelműen kiáll a tojás rendszeres fogyasztása mellett, és a tojást az egészséges étrend részeként ajánlják.
A tojásfogyasztás helyzetelemzéséről készült teljes cikk a következő linken tekinthető meg.