Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Agrártermékek értékesítése: új kereskedőház nyílt Szabolcs-Szatmár-Beregben

2012. november 15., 09:07

Az agrártermékek hazai és külföldi értékesítésének elősegítésére kereskedőház létesült Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - jelentették be az alapításban közreműködő szervezetek vezetői. Az első évben, 2013-ban főként gyümölcsöt és zöldségfélét, azt követően pedig valamennyi mezőgazdasági és élelmiszeripari termék értékesítését szervezi majd a létrehozott központ.

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az eseményen elmondta: a szaktárca üdvözli a kereskedelmi tevékenységet összehangoló, a piacszerzést erősítő Szabolcsi Kereskedőház megalakítását, s hasonló létrehozását tervezi Oroszországban és Kínában, sőt szó van az arab országokban is egy magyar agrárkereskedelmi központ létesítéséről.

Vinnai Győző, a szabolcsi kormányhivatal vezetőjének tájékoztatása szerint a nyíregyházi központtal működő Szabolcsi Kereskedőház a megye 40 ezer őstermelőjének, valamint 3 ezer családi gazdaságának nyújt majd segítséget a mezőgazdasági termékek szervezett értékesítéséhez.

Wachal Kálmán, a szabolcsi földművelésügyi igazgatóság vezetőjének közlése szerint a kereskedőházat a hivatal szervezői közreműködésével 11, az agrárkereskedelemben érdekelt alapító hozta létre.

A kereskedelmi centrum a bel- és a külföldi piacra egyaránt közvetíti majd a Szabolcsban megtermelt mezőgazdasági árut, tisztességes árréssel dolgozik és az értékesítés nyereségéből jövedelem-visszaosztást is tervez a gazdálkodóknak - emelte ki. Az igazgató szerint a kereskedőház tevékenysége tavaszra futhat fel, s januárban - az orosz vámszabályok várható változása után - a hűtőházakba betárolt alma exportálásával indul.

Az első évben, 2013-ban főként gyümölcsöt és zöldségfélét, azt követően pedig valamennyi mezőgazdasági és élelmiszeripari termék értékesítését szervezi majd a létrehozott központ. Wachal Kálmán jelezte, hogy a Szabolcsi Kereskedőház működéséhez uniós forrásokat is szeretnének bevonni. Hozzáfűzte, a kereskedőház várható éves árbevétele milliárdos nagyságrendű lesz.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat