Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

AKI-konferencia az élelmiszerpazarlásról

2018. október 27., 08:55

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) a Magyar Tudomány Ünnepe keretében november 22-én „Élelmiszer-veszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?” címmel rendezvényt tart.

A szakirodalmak alapján a lakosság után a második legnagyobb „veszteség-termelő” az élelmiszer-feldolgozási fázis. Az AKI kutatásainak egyik kérdése az volt, hogy a keletkező veszteségen belül mekkora a technológiából adódó, el nem kerülhető rész, illetve mekkora hányadot képviselnek a nem megfelelő technológiai megoldásokból, emberi mulasztásból, ismerethiányból eredő hulladékok. A szakmai rendezvényen arra is választ keresnek, hogyan lehetne utóbbiakat csökkenteni, és a keletkező melléktermékeket, hulladékokat minél jobban hasznosítani. Vizsgáltuk továbbá azt is, mitől függ, hogy egy élelmiszeripari cég mennyire innovatív ezen a területen, milyen külső és belső tényezők motiválják a veszteségek csökkentését, illetve milyen szabályozási, gazdasági okok akadályozzák a hatékonyabb cselekvést ezen a területen.

A részletes program itt érhető el.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat