Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Állatbetegségek, zoonózisok: július 29-ig be kell érkezniük a kérelmeknek

2019. július 17., 08:17

Megjelent a Magyar Közlönyben az agrártárca rendelete az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, illetve az ellenük való védekezésre irányuló nemzeti programok idei finanszírozásáról. A január-június időszakra vonatkozó kérelmeknek július 29-ig be kell érkezniük a kormányhivatalokhoz, hogy a jogosultak a támogatást időben megkaphassák.

Az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2019-es finanszírozásáról a 34/2019. (VII. 12.) AM rendelet intézkedik. A jogszabály a Magyar Közlöny 122. számában jelent meg.

A rendelet 7.  § (5) pontja szerint 2019. január-június időszakra együttesen 2019. augusztus 1-ig lehet benyújtani a kérelmeket. Ugyanakkor a rendeletből az is kiderül, hogy a kormányhivataloknak már július 31-ig be kell nyújtaniuk a kifizetési kérelmeket a Magyar Államkincstárhoz.

Ezért a kérelmeket azonnal be kell adni, ahogy a formanyomtatvány a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján megjelenik – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács. A július 29-ig beérkezett kérelmeket a kormányhivatalok még biztosan fel tudják dolgozni, az azutániakat viszont csak egy hónap csúszással. Aki később nyújtja be kérelmét, jogos igény esetén pénztől nem esik el, de a neki járó összeget később kaphatja csak meg.

A 34/2019. (VII. 12.) AM rendelet innen érhető el.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat