Állati fehérjék a baromfitakarmányozásban - Megbeszélések Strassburgban
2014. szeptember 22., 15:45
Magyar Európai Parlamenti képviselőkkel tárgyalt a közelmúltban Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke Strassburgban. A megbeszéléseken többek között a szabadkereskedelmi megállapodásokról és az állati fehérjék takarmányozásáról volt szó.
A közelmúltbeli megbeszélésekről számol be Erdős Norbert fideszes képviselő blogbejegyzésében a Facebook-on.
A magyar baromfitartók versenyképességét jelentősen növelné, ha állati fehérjéket (sertés- és marhatermékeket) is fel lehetne használni a baromfi-takarmányozásban - fejtette ki a tárgyalásokon Csorbai Attila. Erdős Norbert írásbeli kérdést nyújt be az Európai Bizottsághoz a szabályok ésszerű enyhítése érdekében.
A szabadkereskedelmi megállapodások nem eredményezhetik a kellően szigorú uniós egészségügyi, környezetvédelmi és állatjóléti előírások enyhítését - hangzott el a megbeszéléseken. A parlamenti mezőgazdaság bizottság az érzékeny mezőgazdasági termékek - ilyen a marhahús, a tej és tejtermékek, a csemegekukorica és a baromfitermékek - megvédésére törekszik.