Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Állatjóléti kifizetési kérelem, átmeneti támogatás: hamarosan ismét esedékessé válik a kérelmek benyújtása

2022. január 4., 11:32

Hamarosan esedékessé válik a 2021/2022-es támogatási év harmadik negyedévére vonatkozó kifizetési kérelmek és átmeneti támogatás iránti kérelmek benyújtása – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT).

Bár a Magyar Államkincstár erről szóló közleménye még nem jelent meg, de hamarosan esedékes a 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2021/2022. támogatási év III. tárgynegyedévére (2021. október 16. – 2022. január 15.) vonatkozó átmeneti támogatás és kifizetési kérelem benyújtása. A közlemény megjelenéséről a Baromfi Termék Tanács tájékoztatni fogja tagjait.

A Magyar Államkincstár előzetes tájékoztatása szerint a benyújtandó dokumentumok nem változnak, azokon a dátumok értelemszerűen módosíthatók.

A szükséges dokumentumok megtalálhatók a BTT honlapján: https://mbtt.hu/dokumentumok/11_2019_iv_1_am_rendelet_baromfi_agazat_allatjoleti_tamogatasa

A szakmai ellenőrzési lapot (N0847) továbbra is papír alapon fogadja a BTT, benyújtási határidő: január 25. Amennyiben az igénylő e határidőig nem nyújtja be a BTT-hez a szakmai ellenőrzési lapot, és ezért a tárgynegyedévre vonatkozóan a benyújtási időszak utolsó napját követő harmincadik napig nem érkezik be a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap a kincstárhoz, úgy a kifizetési kérelmet a kincstár elutasítja. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség.

A BTT kéri tagjait, hogy a szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb adják postára. A gyorsabb ügyintézés érdekében a terméktanács kéri, hogy a beküldött dokumentumokat ne tűzzék össze.

Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a BTT elektronikus úton továbbítja a kincstár részére -az ügyfél tájékoztatásával egyidejűleg -, így ezzel a tagoknak további teendőjük nem lesz.

Fontos kiegészítő mellékletek:

N0847 számú szakmai ellenőrzési lap

Vágóhídi igazolásminta

Átminősítési igazolás

Állatjóléti támogatás + de minimis segédtábla

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat