Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Állatjóléti támogatások: postafordultával küldjék vissza a hiánypótlásokat a baromfitermelők

2011. március 23., 20:16

A hiánypótlások mielőbbi visszaküldésével érhetik el a baromfitermelők, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) gyorsítsa a tavalyról járó állatjóléti támogatások idei kifizetését - hívja fel a figyelmet Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A kiutalásokat az MVH addig nem tudja megkezdeni, amíg - figyelembe véve a határozatokban szereplő határidőket - az utolsó hiánypótlás be nem érkezik.

A baromfiágazati szereplők maguk is gyorsíthatják a tavalyról járó állatjóléti támogatások kifizetését, ha a lehető leghamarabb eleget tesznek az MVH hiánypótlási felhívásainak - mondta Csorbai Attila. A kiutalások megkezdését azzal gyorsíthatják, ha hiánypótlásaikkal nem várják meg a határidő végét, hanem postafordultával visszaküldik azokat. Az MVH ugyanis addig nem kezdheti meg a kifizetéseket, amíg az utolsó termelői hiánypótlás be nem érkezik.

A hivatalnak a hiánypótlások beérkezését azért kell megvárnia, hogy az igénylések alapján pontosan meg tudja határozni az állatjóléti támogatások termékpályánkénti visszaosztási arányát. A termelők az idei kifizetésekkel 4 milliárd forintnyi tavalyi állatjóléti támogatáshoz juthatnak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat