Állattenyésztési technológiák: mi a fogyasztók véleménye?
2018. január 17., 12:58
Hogyan értékelik a fogyasztók az élelmiszerbiztonsági kockázatokat és az állatitermék-előállítás technológiáit? – ezzel foglalkozott az az előadás, amely az Európai Baromfi-feldolgozók és –kereskedők Szövetségének (AVEC) közelmúltbeli közgyűlésén hangzott el.
Alapvetően meghatározza a termékek elfogadottságát, hogyan értékelik a fogyasztók a termelési technológiákat – derül ki az előadásból. A fogyasztói és a szakértői megítélés nyilvánvalóan eltér egymástól.
Ma már egyre fontosabbá válnak az állatjóléti szempontok, míg a GMO-s irányvonal várhatóan nem lesz a jövő útja. Más genetikai technológiák viszont elfogadottá válhatnak.
A teljes előadás innen tölthető le.