Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Antimikrobiális rezisztencia: július 3-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket

2024. június 18., 09:54

Július 3-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelem részeként igényelhető kompenzációs kifizetésre.

Az „Antimikrobiális rezisztencia (AMR) elleni küzdelem kompenzációs kifizetés” (KAP-RD33b-1-24) intézkedéshez kapcsolódó támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az egységes kérelem benyújtására szolgáló elektronikus felületen (www.mvh.allamkincstar.gov.hu) keresztül lehet benyújtani.

Az AMR elleni küzdelem kompenzációs kifizetés célja az antimikrobiális szerek, elsősorban az antibiotikumok felelős, fenntartható használatának elősegítése, különösen a humán egészségügyi szempontból kritikus hatóanyagok alkalmazásának visszaszorítása és az antimikrobiális rezisztencia kialakulásának megelőzése.

A felhívás alapján normatív, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek azon jogosultsági feltételeknek megfelelő nagy létszámú árutermelő minősítésű állattartó teleppel rendelkező mezőgazdasági termelők (sertés, baromfi vagy szarvasmarha tartók), akik hozzájárulnak az antimikrobiális rezisztencia visszaszorításához azáltal, hogy a jogszabályokban meghatározott követelményeken túlmutatóan, önkéntes alapon, a felhívásban meghatározott feltételek szerint vállalják a kötelezettségek megvalósítását és azokat teljesítik.

A pályázat benyújtásához használható kitöltési útmutató és a pályázati felhívásra vonatkozó információk a Magyar Államkincstár alábbi oldalán érhetőek el: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/18908830/tajekoztatok.

A benyújtáshoz szükséges minden információ a szerepel a kitöltési útmutatóban. A kitöltéssel kapcsolatosan kérdéseket a portálon keresztül a kérdés-válasz menüpontban dedikáltan, intézkedéshez kapcsolódóan is fel tudják tenni.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat