Átlag alatti mértékben nőtt az élelmiszeripari termelés
2019. május 8., 10:42
Márciusban 8,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatással kiigazított adat szerint - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ipari termelés márciusi növekedése 21 havi rekordnak számít, legutóbb 2017 májusában regisztrált ennél nagyobb emelkedést a KSH. Az élelmiszeripar teljesítménye átlag alatti mértékben növekedett.
Az előző hónaphoz képest 1,0 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelés. Az első negyedévben 6,2 százalékkal nőtt az ipar kibocsátása a múlt év azonos időszakához mérve.
A KSH jelentése szerint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlagtól elmaradó mértékben emelkedett. Az élelmiszeripari termelés éves növekedési üteme tavaly február óta meg sem közelítette a 8,0 százalékot.