Az egységes élelmiszerlánc garantálja a fogyasztók biztonságát
2019. június 24., 12:13
Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát - jelentette ki Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium államtitkára a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.
Zsigó Róbert a rendezvényen az élelmiszeripar magyar kis- és közepes vállalkozások, illetve az ágazat versenyképességét erősítő innovációk támogatását az agrártárca kiemelt céljainak nevezte. Utóbbi jelentőségét hangsúlyozta Palkovics László, az egyetem rektora is, megjegyezve, hogy a magyar mezőgazdaság feldolgozott termékek helyett jórészt még mindig csak alapanyagokat állít elő. Az élelmiszer meghatározó jelentőségű áru lesz a világban, előállítása a jövő nagy kihívásai közé tartozik világszerte - tette hozzá a rektor.