Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Az euróövezetben és az Európai Unióban is csökkent a kiskereskedelmi forgalom

2024. június 7., 09:04

Havi összehasonlításban csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben és az Európai Unióban áprilisban.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett adatai szerint áprilisban az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom az elemzők által várt 0,3 százaléknál nagyobb mértékben, 0,5 százalékkal csökkent, az Európai Unióban pedig 0,6 százalékkal zsugorodott márciushoz képest, amikor az euróövezetben 0,7 százalékos, az EU-ban pedig 0,6 százalékos forgalomnövekedést regisztráltak februárral összevetve.

Az Európai Unióban az előző hónaphoz képest áprilisban az élelmiszerek, italok és dohánytermékek kiskereskedelmi forgalma 0,9 százalékkal zsugorodott, az üzemanyag kivételével a nem élelmiszertermékeké nem változott havi szinten, az üzemanyagoké pedig 2,0 százalékkal csökkent.

Éves összevetésben az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom a márciusi 0,7 százalékos bővülést követően nem változott áprilisban. Az idei március volt az első hónap 2022 szeptembere óta, amikor az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom növekedést mutatott éves összehasonlításban.

Az Európai Unióban a kiskereskedelmi forgalom a márciusi 1,4 százalékos bővülés után áprilisban 0,1 százalékkal zsugorodott éves bázison.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat