Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Az euróövezetben és az Európai Unióban is növekszik a kiskereskedelmi forgalom

2024. július 8., 09:49

Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben és az Európai Unióban májusban.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adatai szerint májusban az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom az elemzők által várt 0,2 százaléknál kisebb mértékben, 0,1 százalékkal nőtt, az Európai Unióban pedig ugyancsak 0,1 százalékkal bővült áprilishoz képest, amikor az euróövezetben és az EU-ban egyaránt 0,2 százalékos havi forgalomcsökkenést regisztráltak.

Az Európai Unióban az előző hónaphoz képest májusban az élelmiszerek, italok és dohánytermékek kiskereskedelmi forgalma 1,2 százalékkal bővült, az üzemanyag kivételével a nem élelmiszertermékeké 0,4 százalékkal zsugorodott, az üzemanyagoké pedig nem változott havi bázison.

Éves összevetésben az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom az áprilisi 0,6 százalékos bővülést követően 0,3 százalékkal nőtt májusban, meghaladva az elemzők által várt 0,1 százalékos emelkedést.

Az Európai Unióban a kiskereskedelmi forgalom az áprilisi 0,4 százalékos bővülés után májusban 0,6 százalékkal nőtt éves bázison.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat