Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Az idén május 10-én ünnepli a Baromfi Világnapot a baromfis szakma

2018. április 23., 07:14

Május 10-én rendezi meg idén a Baromfi Termék Tanács (BTT) a Baromfi Világnap hazai rendezvényét.  Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre nagyobb szerepet töltenek be az élelmiszer-ellátásban.

Az idei Baromfi Világnapnak a budapesti Vajdahunyadvár ad otthont május 10-én. Ekkor kerül sor a BTT 2018-as küldöttgyűlésére is.

A világnap szakmai programjában külföldi és hazai előadók egyaránt részt vesznek. Szó lesz a baromfiágazat kihívásairól, illetve takarmányozási, higiéniai és járványvédelmi kérdésekről is.

A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a világ élelmiszer-ellátásában. A világ népessége ma 7,244 milliárd fő, amely egyetlen év alatt egy németországnyi lakossal (mintegy 80 millió emberrel) növekszik. Mindemellett megdöbbentő tény, hogy a Föld népességéből szakértők szerint közel egymilliárdan kénytelenek éhezni, és hasonló nagyságrendben alultápláltak.

Az élelmiszer-termelésének - így a baromfitermelésnek is - óriási a felelőssége, hogy a 2050-re prognosztizált 9 milliárdnyi ember élelmiszerigényét a lehető legteljesebben kielégítse. Az elkövetkező 35 évben annyi élelmiszert kell termelnünk, mint az elmúlt nyolcezer évben együttvéve.

Leginkább a baromfiágazat képes arra, hogy e kihívásokat teljesítse. A világ baromfihús-termelése 1970 óta közel meghatszorozódott, így a legdinamikusabban nőtt az állati termékek közül. Néhány éven belül a baromfihús a legnagyobb arányban fogyasztott húsféleséggé válik.

Az idei Baromfi Világnap programja innen tölthető le.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat