Az organikus ételek jobban ízlenek a fogyasztóknak
2011. december 27., 17:52
Az organikus felirattal ellátott ételek jobban ízlettek azon fogyasztóknak, akiket az ételek ízletességéről és egészségességéről kérdeztek - írja a diagnózis.hu. Valójában a kísérletben résztvevő összes élelmiszer organikus volt, de a fogyasztóknak azt mondták, hogy valamelyik organikus, valamelyik pedig hagyományos.
Jenny Wan-chen egy bevásárlóközpontban szervezte meg a kísérletét. A szakember azt is felfedezte, hogy azon élelmiszerek, amelyeken megtalálható az organikus felirat, a vásárlók számára automatikusan kevesebb kalóriát, több rostot és kevesebb zsírt jelent, mint amely nem tartalmazza ezt a feliratot. Más szóval, ha a süteményeken az organikus felirat lenne, az emberek azt gondolnák, hogy az jobb ízű és jobb a számukra. A portál megjegyzi, hogy azok a sütemények, amelyek organikus alapanyagokból készülnek, azok valójában jobbak szervezetünknek, mivel például nincsenek tele növényvédő szerekkel.