Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Az uniós állampolgárok támogatják a szegénység elleni fellépést

2022. június 21., 09:59

Az Európai Unió polgárai határozottan támogatják a szegénység csökkenésére irányuló nemzetközi együttműködést - derült ki az Európai Bizottság által közzétett Eurobarométer-felmérésből. Az EU fejlesztési politikája továbbra is az egyik legpozitívabban megítélt uniós szakpolitika.

A 2022 februárjában és márciusában készült közvélemény-kutatás válaszadóinak 80 százaléka szerint az uniós partnerországokban tapasztalható szegénység elleni küzdelemnek kellene az EU egyik fő prioritásának lennie. Szintén széles körű - 89 százalékos -a támogatottsága annak, hogy az unió lépjen fel a partnerországokban az éghajlatváltozás ellen.

A felmérés szerint az európai polgárok mintegy 40 százaléka a partnerországok egészségügyének, oktatásának és vízellátásának javítását tartja a legfőbb kihívásoknak a nemzetközi fejlesztéspolitika terén, a megkérdezettek egynegyede viszont a gazdasági növekedést és a foglalkoztatás kiterjesztését. A válaszadók 24 százaléka a demokráciát és az emberi jogokat, 23 százaléka pedig az élelmezésbiztonságot és a mezőgazdaságot említette az unión kívüli országokat célzó fejlesztéspolitika fontos területeként.

Tízből kilenc válaszadó továbbá úgy véli, hogy az uniós nemzetközi fejlesztési tevékenységnek leginkább azt kell megcéloznia, hogy az oktatás mindenki számára elérhető legyen, valamint a válaszadók mintegy 80 százaléka szerint az EU-nak támogatnia kell a partnerországokat a digitális átállásban.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat