Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Az utóbbi időszak legkisebb inflációját mérték Németországban

2024. február 9., 09:36

Németországban 2,5 éves mélypontra csökkent az éves infláció januárban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis ismertetett végleges adatai szerint. Az infláció a tavaly decemberi 3,7 százalék után januárban 2,9 százalékra csökkent, ami a legalacsonyabb éves ütem 2021. júniusi óta, amikor 2,3 százalék volt a fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke.

Az előző havihoz képest a fogyasztói árindex 0,2 százalékkal csökkent, miután decemberben 0,2 százalékos volt a havi áremelkedés. Az energiaárak januárban 2,8 százalékkal csökkentek éves bázison, az élelmiszerek áremelkedési üteme pedig 3,8 százalékra lassult januárban a decemberi 4,6 százalékos növekedés után. Élelmiszer- és energiaárak nélkül a fogyasztói árak (maginfláció) januárban 3,4 százalékkal emelkedtek éves bázison. Decemberben 3,5 százalék volt az ütem.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) januárban 3,1 százalékkal emelkedett éves bázison, miután decemberben 3,8 százalék volt az éves harmonizált árindex. Havi szinten a HICP 0,2 százalék csökkenést jelzett a decemberi 0,2 százalék növekedés után.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat