Baromfi Világnap: a baromfiágazat helyzete és jövője
2024. május 24., 10:48
„Így látjuk mi a baromfiágazatot” címmel mutatta be a szektor helyzetét és jövőjét Pogácsásné Pálos Dóra, a GIRA Meat Klub vezető tanácsadója abban az előadásban, amely a Baromfi Világnap alkalmából május 16-án megrendezett budapesti szakmai konferencián hangzott el.
Bár a növekedés lassult, a baromfihús a legdinamikusabban növekvő húsféleség - állapítja meg az előadás. Fontos tendencia, hogy a költségek továbbra is 15-20 százalékkal meghaladják a 2020 előtti szintet. Az Európai Unió baromfihús-mérlegében ugyanakkor költségcsökkenés és profitnövekedés figyelhető meg. A baromfihúsimport kapcsán viszont kockázati tényezőt jelent Ukrajna, ahol növekvő exportorientáltság tapasztalható.
A teljes előadás innen tölthető le.