Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Baromfi Világnap: húsfogyasztás és/vagy növényi eredetű táplálkozás?

2022. május 23., 10:42

Húsfogyasztás és a növényi eredetű táplálkozás dilemmáiról tarott előadást Halmy Eszter, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnöke a május 13-án megtartott Baromfi Világnap budapesti ünnepi rendezvényén.

A teljesértékű fehérjeforrások – így például a tojás – a táplálkozásban nem nélkülözhetők – állapította meg az „Egészséges, avagy divat diéták?” című előadás. A jó biológiai értékű fehérje megfelelő bevitele alapvető az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásban, míg  a növényi alapú étrendek rövidtávon vizsgált egyes kedvező élettani eredményei mellett hosszútávú hatásai nem igazoltak. Kizárólag növényi alapú táplálkozás esetén rendszeres diétetikai konzultáció és szükség esetén szuplementáció javasolt egyes tápanyagok hiányos felvételének elkerülése érdedkében.

A teljes előadás itt tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat