Baromfi Világnap: mi alapján választják a csirke- és a pulykahúst a fogyasztók?
2019. május 13., 09:44
A hazai csirke- és pulykahúsfogyasztás jellegzetességeiről tartott előadást Forgács Attila, a Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének egyetemi docense a közelmúltban megrendezett Baromfi Világnapon. Az egyetemi kutatásból kiderül, mely szempontok alapján választanak baromfitermékeket a fogyasztók.
Az előadás megállapításai szerint a vásárlók rendkívül érzékenyek az élelmiszerbotrányokra, amelyeket a média is közvetít és gerjeszt. A hírek nagymértékben befolyásolják a fogyasztókat.
Az előadás részletesen kitér arra, mely szempontokat mérlegelnek leginkább a vásárlók a csirke- és a pulykahús vásárlásakor, illetve mely jellegzetességeket tartják előnynek és hátránynak. Az egyetemi kutatás a baromfihúsokkal szembeni fogyasztói magatartást összehasonlítja a sertéshússal kapcsolatos preferenciákkal is.
A teljes előadás innen tölthető le.