Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Baromfiágazati állatjóléti források: megjelent a kincstár újabb közleménye a kifizetési kérelemről és a csekély összegű támogatásról

2022. június 27., 10:53

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a 2022/2023-as támogatási évre vonatkozó baromfiágazati állatjóléti támogatások kifizetési kérelmének benyújtásáról, illetve a csekély összegű támogatás igénybevételéről.

Megjelent a  Magyar Államkincstár 43/2022. (VI.23.) számú közleménye a baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2022/2023. támogatási évre vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásáról valamint a 44/2022. (VI. 23.) számú közlemény a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2022/2023. támogatási év I. tárgynegyedévre vonatkozó csekély összegű támogatás igénybevételéről.

A közlemény és a nyomtatványok megtalálhatók a Kincstár honlapján.

Kifizetési kérelem: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/43-2022-vi-23-szamu-kincstar-kozlemeny

Átmeneti támogatás: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/44-2022-vi-23-szamu-kincstar-kozlemeny

A csekély összegű támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2022. július 16. 09:00:00 és július 31. 23:59:59 között a  www.mvh.allamkincstar.gov.hu / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása / Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Nemzeti támogatások / Mezőgazdasági csekély összegű támogatás / Baromfi állatjóléti csekély összegű támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti kifizetési kérelmek:

Az I. tárgynegyedévi (április 16 – július 15) kifizetési kérelmek 2022. július 16. 09:00:00 és július 31. 23:59:59 között nyújthatók be a kincstár felé elektronikus úton a következő felületen: www.mvh.allamkincstar.gov.hu  / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása /  Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Nemzeti támogatások / Állatjóléti támogatások / Baromfi állatjóléti támogatás - Kifizetési kérelem

A szakmai ellenőrzési lapot (N0847) továbbra is papír alapon fogadja a BTT, benyújtási határidő: július 25. Amennyiben az igénylő e határidőig nem nyújtja be a BTT-hez a szakmai ellenőrzési lapot, és ezért a tárgynegyedévre vonatkozóan a benyújtási időszak utolsó napját követő harmincadik napig nem érkezik be a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap a kincstárhoz, úgy a kifizetési kérelmet a kincstár elutasítja. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség.

A BTT kéri tagjait, hogy a szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb postázzák. A terméktanács a gyorsabb ügyintézés érdekében kéri azt is, hogy a beküldött dokumentumokat ne tűzzék össze.

Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a BTT - az ügyfelek tájékoztatásával egyidejűleg - elektronikus úton továbbítja a kincstárhoz, így ezzel a tagoknak további teendőjük nem lesz.

A támogatásokkal kapcsolatos fontos dokumentumok:

Segédtábla: állatjóléti támogatás + de minimis

Szakmai ellenőrzési lap

Szolgáltató állatorvosi igazolás minta

Szolgáltató állatorvosi igazolás és nyilatkozat minta

Vágóhídi igazolás minta

Nyilatkozat minta a saját előállítású alom használatáról és készletnyilvántartásról

A Magyar Államkincstár 43/2022. (VI. 23.) számú közleménye

A Magyar Államkincstár 44/2022. (VI. 23.) számú közleménye

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat