Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Brit összefogás a Campylobacter-szennyezettség csökkentésére

2011. január 17., 10:33

Az angol élelmiszer-biztonsági hatóság (FSA), a brit baromfi ágazat képviselői és a legjelentősebb kiskereskedők megállapodtak abban, hogy átvizsgálják a csirkehús Campylobacter szennyezettségének csökkentésére irányuló erőfeszítéseket. A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Mébih) tájékoztatása szerint a szennyezettségnek három kategóriáját különböztetik meg: a 100 telepképző egység (TKE)/gramm alatti, a 100-1000 TKE/gramm közötti és az 1000 TKE/gramm feletti mértékű előfordulásokat.

A megállapodás értelmében az 1000 TKE/gramm feletti szennyezettségű húsok arányát kívánják csökkenteni 27 százalékról 10 százalékra 2015-ig az Egyesült Királyságbeli baromfitartó telepeken. Az FSA becslése szerint ennek megvalósításával akár 30 százalékkal csökkenhet a Campylobacter okozta élelmiszer eredetű megbetegedések száma.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat