Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Campylobacter és takarmányozás: milyen összefüggések mutathatók ki?

2016. június 30., 11:45

Milyen hatása lehet a takarmányozásnak a Campylobacter csökkentésében broilercsirkéknél – erről tartott előadást Dublecz Károly, a Pannon Egyetem egyetemi tanára azon a közelmúltbeli konferencián, amelyet a Baromfi Termék Tanács (BTT) rendezett a Magyar Országos Állatorvos Egyesület Baromfiegészségügyi Társaságával és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) közösen.

A takarmány összetétele és a különféle takarmánykiegészítők használata befolyásolja a bél Campylobacter koncentrációját – derül ki az előadásból. A takarmány összetételben mind a strukturális, mind pedig az oldható rostfrakciók befolyásolják a Campylobacter számot.

A takarmányozás ugyanakkor önmagában nem jelent megnyugtató megoldást, de a komplex védekezési eljárások hatékony részét jelentheti. A bél Campylobacter tartalmának csökkentése egy-két nagyságrenddel jelentősen csökkentené a megbetegedések arányát is.

A teljes előadás itt olvasható el. 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat